Meditaatio- ja rentoutusohjaus

Läsnäoloa & pysähtymistä hetkeen

Kehon sekä mielen rauhoittuminen, irti päästäminen, hyväksyminen, erilaiset mielikuvaharjoitteet, visualisointi sekä hengitysharjoittelu kuljettavat meitä harjoitteissa lempeästi lähemmäs stressittömämpää olotilaa. Meistä monella on fyysisiä sekä henkisiä oireita, kuten unettomuutta, erilaisia kiputiloja, särkyjä ja vaikeus rentoutua. Monet näistä oireista liittyvät stressiin.
Aktivoimme parasympaattista hermostoa, joka auttaa rentoutumaan sekä vähentämään stressiä. Meditaation / rentoutusharjoittelun käyttöä on tutkittu laajasti ja siitä on monenlaista hyötyä mm. stressitasojen lasku, pulssin hidastuminen, verenpaineen lasku, lihasten rentoutuminen, kipujen lievittyminen sekä ajatuksien selkiytyminen ja vaikeiden tunteiden lievittyminen. Hengitysharjoitteilla puhdistamme myös kuona / hengityksen jäteaineita. Rentoutusharjoitus on palauttava sekä kehon energiaa herättelevä kokonaisuus. Tunnin rentoutuksen sanotaan vastaavan usean tunnin syvää unta. Meditaatio ja rentoutusharjoitus eroavat toisistaan. Meditaatiossa menemme syvempään tietoisuuden tilaan. Emme visualisoi vaan keskitymme yhteen ainoaan kohteeseen, kuten hengitykseemme. Rentoutusharjoitteessa olemme enemmän läsnä kehossamme. Rentoutuminen ei välttämättä ole pelkkää hiljaisuutta, vaan se voi olla myös naurua tai itkua ja toisinaan nostaa pintaan erilaisia, kuormittaviakin tunteita. Rentoutusohjaus sopii niin aamuun ennen työpäivää tuomaan rennon mielen päivän askareisiin, kuin keskelle päivää tai iltaan tuomaan hyvän palauttavan unen. 

* Tunnit järjestetään yksityistunteina.
* Ryhmätunnit toteutetaan hieman eri tavalla ja sovitaan erikseen
(alkaen 18€/Hlö, minimissään 4 henkilöä).


Henkilökohtainen ohjaus lähtee sinun toiveistasi sekä tarpeistasi ja käymme läpi mihin toivoisit muutosta rentoutuksen avulla.

Tule ohjaukseen mukavan lämpimillä vaatteilla. Voit ottaa tunnille joogamaton/pilatesalustan ja viltin, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Aloitamme kehoa lämmittävillä harjoituksilla, jonka jälkeen käydään makuulle viltin alle.

Rentoutuksen päätteeksi yrttitee.

Varaa aikasi täältä

(Tilat Lappeenrannan ydinkeskustassa.) 


Tiibetiläinen jooga


Tiibetilänen jooga sisältää 5 erilaista liikettä, jotka ovat helppoja myös aloittelijoille.

Ne vahvistavat ja notkistavat jäykkiä lihaksia sekä niveliä, lisäävät liikkuvuutta, ketteryyttä, elinvoimaa, kestävyyttä, samalla kiinteyttäen vartaloa ja parantaen ryhtiä.

Liikkeet vahvistavat myös lantionpohjaa ja hengitystekniikat syventävät huomattavasti liikkeiden tehoa. 

Tule tunnille joustavilla vaatteilla. Sisäkenkiä et tarvitse. Voit ottaa oman joogamaton/pilates alustan ja viltin, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Aloitamme kehoa lämmittävillä harjoituksilla, josta jatkamme joogaan ja lopetamme rentoutusharjoitukseen (ks. tietoa yllä). Lopuksi yrttitee.

(Ryhmäkoko minimissään 4 henkilöä / 18€ / Hlö. Muut ryhmäkoot ja hinnat sovitaan erikseen.).