Meditaatio- ja rentoutusohjaus

Läsnäoloa & pysähtymistä hetkeen

Kehon sekä mielen rauhoittuminen, irti päästäminen, hyväksyminen, erilaiset mielikuvaharjoitteet, visualisointi sekä hengitysharjoittelu kuljettavat meitä harjoitteissa lempeästi lähemmäs stressittömämpää olotilaa. Meistä monella on fyysisiä sekä henkisiä oireita, kuten unettomuutta, erilaisia kiputiloja, särkyjä ja vaikeus rentoutua. Monet näistä oireista liittyvät stressiin.
Aktivoimme parasympaattista hermostoa, joka auttaa rentoutumaan sekä vähentämään stressiä.

Meditaation / rentoutusharjoittelun käyttöä on tutkittu laajasti ja siitä on monenlaista hyötyä mm. stressitasojen lasku, pulssin hidastuminen, verenpaineen lasku, lihasten rentoutuminen, kipujen lievittyminen sekä ajatuksien selkiytyminen ja vaikeiden tunteiden lievittyminen. Hengitysharjoitteilla puhdistamme myös kuona / hengityksen jäteaineita. Rentoutusharjoitus on palauttava sekä kehon energiaa herättelevä kokonaisuus. Tunnin rentoutuksen sanotaan vastaavan usean tunnin syvää unta. Meditaatio ja rentoutusharjoitus eroavat toisistaan. Meditaatiossa menemme syvempään tietoisuuden tilaan. Emme visualisoi vaan keskitymme yhteen ainoaan kohteeseen, kuten hengitykseemme. Rentoutusharjoitteessa olemme enemmän läsnä kehossamme.

Rentoutuminen ei välttämättä ole pelkkää hiljaisuutta, vaan se voi olla myös naurua tai itkua ja toisinaan nostaa pintaan erilaisia, kuormittaviakin tunteita. Rentoutusohjaus sopii niin aamuun ennen työpäivää tuomaan rennon mielen päivän askareisiin, kuin keskelle päivää tai iltaan tuomaan hyvän palauttavan unen.
(Henkilökohtainen ohjaus yksityistunnilla lähtee sinun toiveistasi sekä tarpeistasi ja käymme läpi mihin toivoisit muutosta rentoutuksen avulla. Teemana voi olla esimerkiksi Irtipäästäminen, anteeksianto, unettomuus, stressi tms. Halutessasi saat pienen energiahoidon tunnin loputtua.)Tule ohjaukseen mukavan lämpimillä vaatteilla. Voit ottaa tunnille oman joogamaton/pilates alustan ja viltin, mutta ne eivät ole välttämättömiä, sillä kaikki tarvittava löytyy. Aloitamme kehoa lämmittävillä harjoituksilla, jonka jälkeen käydään makuulle viltin alle.

Rentoutuksen päätteeksi yrttitee.

Varaa aikasi täältä

(Tilat Lappeenrannan ydinkeskustassa.) 


Tibetan Yoga


Sisältää 5 erilaista liikettä, jotka ovat helppoja myös aloittelijoille.

Ne vahvistavat ja notkistavat jäykkiä lihaksia sekä niveliä, lisäävät liikkuvuutta, ketteryyttä, elinvoimaa, kestävyyttä, samalla kiinteyttäen vartaloa ja parantaen ryhtiä.

Liikkeet vahvistavat myös lantionpohjaa ja hengitystekniikat syventävät huomattavasti liikkeiden tehoa. 

Tule tunnille joustavilla vaatteilla. Sisäkenkiä et tarvitse. Voit ottaa oman joogamaton/pilates alustan ja viltin, mutta ne eivät ole välttämättömiä, sillä kaikki tarvittava löytyy . Aloitamme kehoa lämmittävillä harjoituksilla, josta jatkamme joogaan ja lopetamme rentoutusharjoitukseen (ks. tietoa yllä). Lopuksi yrttitee.

(Ryhmäkoko minimissään 3 henkilöä / 39€ / Hlö. Yksityistunnit, muut ryhmäkoot ja hinnat sovitaan erikseen)


Unelmakartta työpaja


Unelmakartan toimivuus perustuu siihen, että mihin keskität (tässä tapauksessa) ajatusenergiaasi, se lisääntyy elämässäsi. Vanha viisaus "sitä saa mitä tilaa" pitää paikkansa. Kutsumme tietämättämme usein elämäämme negatiivisia asioita, vaikka samaa tekniikkaa voisi käyttää myös positiivisen kutsumiseen.

Kartta auttaa sinua selkeyttämään omia toiveitasi sekä tavoitteitasi. Unelmakartta on tekniikka, jonka vaikutukset perustuvat aivoillemme annettuihin viesteihin, jotka adaptoituvat. Alamme alitajuisesti huomioida eritavalla ympärillämme olevia asioita ja tekemään valintoja, jotka vievät kohti unelmaa.

Sinä luot oman elämäsi. Voit asettaa itsellesi tavoitteita, voit murtaa mielen esteet muutokselle ja tehdä unelmistasi totta!

Paja toteutetaan pienryhmässä. Voit halutessasi tuoda mukanasi aikakausilehtiä, aforismeja, runoja, koristeita jne. Valokuva sinusta, jossa olet onnellinen ja hymyilevä on myös mukava lisä karttaasi.

Materiaalit sekä yrttitee sisältyy hintaan.

Mukaasi saat pienen työkirjan, jonka kysymysten äärelle voit palata kotona.

Etenemme rauhallisessa tahdissa, joten varsinaista aikaa pajalle ei ole määritelty (usein 2.5 - 3h).

(Ryhmässä oltava minimissään 4/Hlö, jotta paja toteutetaan. Isompien ryhmien hinnat sovitaan erikseen. Myös yksityistunti on mahdollinen, kysy lisää sähköpostilla)